25 Φεβρουαρίου, 2021

Η ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ανοίγει πλήρως το λιανεμπόριο στις 8 Μαρτίου / Με χρονικό όριο και SMS σε νέο πενταψήφιο

Μοιραστείτε το άρθρο!

Μια καινούρια εφαρμογή με άλλο5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές από καταστήματα -και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο- αλλά θα έχει χρονικό περιορισμό, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC από κυβερνητικές πηγές, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει -εκτός απροόπτου- το πλήρες άνοιγμα της αγοράς από την Δευτέρα 8 Μαρτίου, χωρίς click away και click inside.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά και οι καταναλωτές για να μετακινηθούν για τα ψώνια τους θα στέλνουν SMS σε έναν νέο πενταψήφιο αριθμό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το νέο SMS θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, πιθανόν τις τρεις ώρες.

Η λειτουργία του 13033 θα παραμείνει ως έχει, π.χ. για τα σούπερ μάρκετ και όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις που προβλέπονται με τους 6 αριθμούς.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm, “αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει και η αγορά”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε πολίτης που θα στέλνει sms στο νέο πενταψήφιο αριθμό, θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες για να κάνει τα ψώνια του. Οι καταναλωτές τονίζεται ότι θα έχουν τη δυνατότητα ενός sms την ημέρα για τις συγκεκριμένες αγορές σε εμπορικά καταστήματα.