25 Φεβρουαρίου, 2021

Η ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Επιβεβαίωση για το MyPatisia24 τα προβλήματα και η εγκατάλειψη του Πάρκου Δρακόπουλου

Μοιραστείτε το άρθρο!

Δυστυχώς λίγες ώρες μετά το πρωινό ρεπορτάζ για το Πάρκο Δρακόπουλου ήρθε η είδηση για την κατάρευση του κτηρίου, πρόβλημα που το έχουμε εντοπίσει εδώ και ένα χρόνο. όπως και σήμερα ….

Από την προηγουμενη θητεία του κοινοτικού Συμβουλίου είχε τονισθεί και αποφασιστεί η εκτέλεση εργασιών προκειμενου να μη γκρεμιστεί και να μη κινδυνεύουν άνθρωποι! Η απόφαση επικαιροποιηθηκε και με τη νέα δημοτική αρχή!

Το αποτέλεσμα… ορατό. Γειτονιές ξεχασμένες στο κέντρο της Αθήνας.

Παρακάτω το ρεπορτάζ..

‘Ενας χρόνος μετά την πρώτη μας αυτοψία το Πάρκο Δρακόπουλου σε εγκατάλειψη – Εικόνες

Στο πάρκο «Δρακοπούλου» στα Άνω Πατήσια. Αυτό που είχαμε συναντήσει μέσα σε αυτά ήταν εγκαταλελειμμένα κτίσματα, ακόμα και τμήμα ενός εργοστασίου. Όλα ξεχασμένα, παρατημένα και ρημαγμένα στο έλεος του χρόνου, των καιρικών φαινομένων και των βανδάλων.

Τότε είχαμε παρομοιάσει την κατάσταση με εικόνες βγαλμένες από διηγήματα μυστηρίου και όχι άδικα.

Ένας χρόνος μετά η εικόνα είναι δυστυχώς ίδια ίσως και χειρότερη. Η χρονιά που μεσολάβησε η αδιαφορία, η εγκατάλειψη και η κρίση δεν έκαναν την κατάσταση καλύτερη. Τα κτίσματα εξακολουθούν να διαλύονται χρόνο με το χρόνο και το μόνο που ενισχύθηκε είναι η περίφραξη με κάγκελα συρματοπλέγματα και λαμαρίνες γύρω τους καθώς η πρόσβαση σε αυτά θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη. Σε πολλές περιπτώσεις τμήμα αυτών των κτισμάτων έχει καταρρεύσει ενώ τα πατώματα τους είναι γεμάτα τρύπες και χαλάσματα.

Το πάρκο Δρακοπούλου ανάμεσα στις οδούς Πατησίων, Ηρακλείου και Λάμπρου Πορφύρα. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα κτίρια, απομεινάρια της βίλας Δρακοπούλου και της επιχείρησης του. Αρκετά από αυτά έχουν χάσει μεγάλο μέρος της δομής τους, χωρίς στέγη και μισογκρεμισμένα. Η πρόσβαση σε αυτά είναι πλέον απαγορευμένη με συρματοπλέγματα και λαμαρίνες καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφαλή.