25 Φεβρουαρίου, 2021

Η ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η υπουργός Πολιτισμού σε δύσκολη θέση μετά το φιάσκο της υπόθεσης Λιγνάδη

Μοιραστείτε το άρθρο!

Το ιδιαιτέρως αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον καλλιτεχνικό χώρο για την Λίνα Μενδώνη, οι αποστάσεις που παίρνουν κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι δηλώσεις “γαλάζιων” στελεχών που ζητούν την παραίτηση της, δυσκολεύουν την παραμονή της στο υπουργείο πολιτισμού παρά την στήριξη που της παρείχε το Μαξίμου.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων που συνεχώς ξετυλίγεται για τον Δημήτρη Λιγνάδη, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους λάθος χειρισμούς που έγιναν δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την θέση της Λίνας Μενδώνη.Το γεγονός ότι η υπουργός Πολιτισμού έχει μπει στο στόχαστρο των καλλιτεχνών που ζητούν την άμεση απομάκρυνσή της, είναι εκείνο που φέρεται να προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση. Με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί δύσκολα η Λίνα Μενδώνη θα μπορέσει να συνεργαστεί με τους φορείς του πολιτισμού καθώς οι γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών έχουν κοπεί. Οι εικόνες έξω από την οδό Μπουμπουλίνας με τους ηθοποιούς να ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού θορύβησαν τα κυβερνητικά στελέχη που βλέπουν πως λιγοστεύουν οι πιθανότητες να παραμείνει στην θέση της.

Η καθυστερημένη αντίδραση της, οι λάθος χειρισμοί και τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου χαρακτηρίζοντας “επικίνδυνο άνθρωπο” τον Δημήτρη Λιγνάδη, είναι εκείνα που της καταλογίζει το Μαξίμου. “Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός, όπως ήταν αυτός, δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη”, τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη. Παράλληλα με την στάση της έδωσε πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ να βάλλει εναντίον της κυβέρνησης και να εκμεταλλευτεί την επίμαχη υπόθεση, επιχειρώντας να βάλει στο κάδρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, οι διαφορετικές απόψεις που επικρατούν, τόσο μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα δείχνουν την “ομιχλώδη” κατάσταση αναφορικά με το πολιτικό μέλλον την Λίνας Μενδώνη. Ο μόνος που τη στήριξε ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, που την χαρακτήρισε “εξαιρετική συνάδελφο”, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για “επικοινωνιακό φάουλ”, ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε πως ήταν “λανθασμένη η επιλογή Λιγνάδη”, ο Θανάσης Πλεύρης υποστήριξε πως μια υπουργός “δεν μπορεί να λέει πως εξαπατήθηκε”, ενώ η Ελίζα Βόζενμπεργκ τόνισε πως “έπρεπε να είχε παραιτηθεί”.