mypatisia24.gr | Η πόλη μέσα στην πόλη

Περιοδικό Ποικίλης Ύλης, και Μεθοδολογίας / Η Άλλη Ματιά στα Πατήσια.

Τσίπρας / “Η βαριά σκιά της Λίνας Μενδώνη είναι πάνω σας κύριε Μητσοτάκη”

Η ταύτιση το Κυριάκου Μητσοτάκη με τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη που συγκάλυψαν το σκάνδαλο Λιγνάδη αποδεικνύει την τεράστια πολιτική ευθύνη του. Σε αυτό το πολιτικό επιχείρημα εστίασε την κριτική του στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξης Τσίπρας.Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εδώ και ένα περίπου μήνα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε αποτρόπαια εγκλήματα. Αλλά και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.Αυτή είναι η ατζέντα της συζήτησης σήμερα, κύριε Μητσοτάκη, θέλετε δε θέλετε. Αντί αυτού εσείς νομίζετε ότι θα γλιτώσετε αλλάζοντας το πλαίσιο της συζήτησης και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση».

Τεκμηριώνοντας την κατηγορία του σκανδάλου ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε συγκεκριμένα (όσο και ρητορικά) ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ειπε:

«Υπάρχουν μόνο βαρύτατες ποινικές κατηγορίες στην υπόθεση αυτή; Δεν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες που συγκροτούν πολιτικό σκάνδαλο;»

«Δεν έγινε μπροστά στα μάτια όλων μας μια άκομψη, χοντροκομμένη, και προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης;

«Δεν επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη, ως «ταλαιπωρία ενός σκηνοθέτη για το τίποτε»; Ακόμα χειρότερα, δεν επιχειρήθηκαν να εμφανιστούν οι δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας;»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «δεν είναι οι λέξεις αλλά οι πράξεις της κυβέρνησής σας το πρόβλημα» σημειώνοντας πως «αν κάποιο τεκμήριο αθωότητας αμφισβητείται σήμερα πολύ σοβαρά κύριε πρωθυπουργέ, αυτό είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής, επαναλαμβάνω πολιτικής, αθωότητας».

Για την «βαριά σκιά» της Λίνας Μενδώνη που πέφτει πάνω στον πρωθυπουργό μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «την προστατεύετε και συνεχίζετε να τη στηρίζετε, παρά την κατακραυγή όλου του κόσμου της τέχνης εναντίον της. Παρά το γεγονός ότι είναι σοβαρά εκτεθειμένη για τον τρόπο που χειρίστηκε και επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Λιγνάδη. Ή καλύτερα το σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη». Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Γιατί τη στηρίζετε με τόσο πάθος ; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε ; Εγώ πάντως δε μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις πράξεις της Λίνας Μενδώνη για τις οποίες – τόνισε – ευθύνεται ο πρωθυπουργός. Αναρωτήθηκε αν «από μόνη της αποφάσισε να αλλάξει το νόμο, να καταργήσει το διαγωνισμό, και να διορίσει καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού τον κύριο Λιγνάδη, τον οποίο κατά δήλωσή της γνώρισε μόλις τρείς μέρες πριν τον διορίσει; Από μόνη της αποφάσισε να επιχειρήσει με διάφορα προσχήματα τη συγκάλυψη επί σειρά ημερών, δίνοντας τη δυνατότητα στον κύριο Λιγνάδη να λάβει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να εξαφανιστούν πιθανές αποδείξεις της δράσης του; Από μόνη της αποφάσισε, να ζητήσει μεν τη παραίτηση Λιγνάδη αλλά να μη προσφύγει στη Δικαιοσύνη, παρά να περιμένει, δίνοντας κρίσιμο χρόνο στον κατηγορούμενο να κρύψει τα όποια ίχνη, και να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά όταν και μόνο όταν ιτιών ήδη γνωστό πως κατατέθηκε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα;».

Καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε απευυνόμενος στον πρωθυπουργό πως «είστε σοβαρά εκτεθειμένος και πολιτικά εντελώς ακάλυπτος, όσο θα καλύπτετε την υπουργό σας».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αναφορές στο διαδίκτυο που συνδέουν την Ν.Δ ως κόμμα με την παιδεραστία. Όπως τόνισε «δεν πρόκειταινα σας κάνω τη χάρη που πολύ θα περιμένατε σήμερα: Να μη διαχωρίσω απολύτως τη θέση μου απο όσα ανεύθυνα γράφονται στα σόσιαλ μίντια». Πρόσθεσε πως «εγώ έχω υποστεί προσωπικά αυτού του είδους τις επιθέσεις με χιλιάδες χιλιάδων άθλιες αναρτήσεις τα τελευταία χρόνια» έτσι «δεν έχω κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα αισθάνομαι υποχρεωμένος, να δηλώσω ότι διαφωνώ αποφασιστικά, κάθετα, κατηγορηματικά, με πολλά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολόγιου σας καταλογίζει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας πως «η πράξη κύριε Μητσοτάκη είναι κριτήριο της αλήθειας».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως για την αποκάλυψη των φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης οφείλεται «ένα μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που τόλμησαν. Στα παιδιά και τα κορίτσια, τις γυναίκες και τους άνδρες, που κουβαλούσαν καιωκουβαλούν ένα βαθύ τραύμα στη ψυχή του. Κι όμως βρήκαν το θάρρος όχι μόνο να ανοίξουν τη ψυχή τους και να δείξουν τις πληγές τους. Αλλά βρήκαν το θάρρος και να υποδείξουν τους ενόχους».

Spread the love