27 Φεβρουαρίου, 2021

Η ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φάκελο “φωτιά” παραδίδει ο Σπύρος Μπιμπίλας στον εισαγγελέα / Νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Μοιραστείτε το άρθρο!

Τον φάκελο “σεξουαλική βία” με ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου παραδίδει στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα, που είχε προγραμματιστεί πριν από την κατάθεση της δεύτερης μήνυσης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, την Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αναμένεται να διευρύνει την έρευνα των δικαστικών Αρχών για σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας προσήλθε σήμερα, Δευτέρα, λίγο πριν τις 10:30 στην Εισαγγελία προκειμένου να καταθέσει και για την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για όσες από τις υποθέσεις που καταγράφηκαν στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου αφορούν ιδιαίτερα “βαριά” περιστατικά βίας.

Το υλικό που παραδίδει ο κ. Μπιμπίλας είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται “ενεργά” αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ίδιος ο κ. Μπιμπίλας έχει αποκαλύψει ότι στον ΣΕΗ έχουν γίνει πάνω από 1000 αναφορές και καταγγελίες τις οποίες αναμένεται να του ζητηθεί να παραδώσει. Οι φάκελοι που έχει στη διάθεσή του αφορούν και άλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Η καταγγελία – κλειδί για απόπειρα βιασμού ηθοποιού

Ο εισαγγελέας αρχικά θα μελετήσει όλες τις επώνυμες καταγγελίες, θα διαπιστώσει σε ποιες περιγράφονται περιστατικά μη παραγεγραμμένα και στη συνέχεια θα ερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα και να ασκηθούν διώξεις.

Δεν αποκλείεται κάποιες από τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα με πρωταγωνιστές καλλιτέχνες όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Σπυρόπουλος και άλλοι, να δρομολογήσουν νέες εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια από τις καταγγελίες που θα θέσει σε γνώση του εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας αφορά γυναίκα ηθοποιό την οποία συνάδελφός της και σκηνοθέτης την έκλεισε μέσα στο αυτοκίνητό του αναγκάζοντάς την σε σεξουαλική συμμετοχή με τη βία και χωρίς καμία συναίνεσή της. Η καταγγελία αυτή είναι κρίσιμη για την εισαγγελική έρευνα, καθώς αξιολογείται ως απόπειρα βιασμού, αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.