mypatisia24.gr | Για ό,τι συμβαίνει!

Περιοδικό Ποικίλης Ύλης, και Μεθοδολογίας / Η Άλλη Ματιά στα Πατήσια.

Διαζύγιο / Τι γυρεύει η Μαρίνα από τον Πατούλη

Μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, τον Δεκαπενταύγουστο του 1986 στην Πάρο, ένας 25χρονος γεροδεμένος νεαρός με μαύρο μουστάκι, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής, και μια κατάξανθη 18χρονη φοιτήτρια, πρωτοετής στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας, που λιάζεται στην ίδια παραλία λίγα μέτρα μακριά του. Την κοιτάζει επίμονα, σχεδόν την τρώει με τα μάτια του, εκείνη τίποτα, είναι παραδομένη στον ήλιο.

Την προσεγγίζει μιλώντας της στα γερμανικά, τον αποπαίρνει απαντώντας του στα ελληνικά. Αυτή η πρώτη τους συνάντηση έληξε άδοξα. Δεν συνέβη το ίδιο με τη δεύτερη, όταν εντελώς τυχαία συναντιούνται ξανά στο νησί. Αυτή τη φορά, ο τύπος που στην παραλία φάνταζε πολύ μπρουτάλ για τα γούστα της τώρα τη γοητεύει. Τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Τόσο που μόλις τρεις μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Γιώργος Πατούλης και η Μαρίνα Σταυράκη, αμφότεροι κρητικής καταγωγής και κάτοικοι Πεύκης Αθηνών, παντρεύονται με πολιτικό γάμο. Το 1992 παντρεύονται και με θρησκευτικό στη Μητρόπολη Αθηνών, αργότερα αποκτούν τον μονάκριβο γιο τους, Αλέξανδρο. Στο μεταξύ τον έχει βάλει να ξυρίσει το μουστάκι.

Η εικόνα αυτής της πρώτης σχεδόν μυθιστορηματικής γνωριμίας τους στο νησί, που είναι σαν να παίζει στο replay τη θρυλική σκηνή με τον βοσκό Γιάννη Βόγλη να φωνάζει στην τουρίστρια «Στάσου, μύγδαλα»
., σηματοδότησε την αρχή ενός μεγάλου έρωτα, που έγινε γάμος, οικογένεια και σχέση ζωής. Σήμερα, μετά από 35 χρόνια κοινής πορείας, με τα καμπανάκια της λήξης να χτυπούν δυνατά, η ανάμνηση αυτής της εικόνας, αντί για χαμόγελα, φέρνει δάκρυα πικρά. Δεν είναι πια ρομαντική. Είναι βασανιστική. Ο ιθύνων διόγειραν τη διόχθη του

, σηματοδότησε την αρχή ενός μεγάλου έρωτα, που έγινε γάμος, οικογένεια και σχέση ζωής. Σήμερα, μετά από 35 χρόνια κοινής πορείας, με τα καμπανάκια της λήξης να χτυπούν δυνατά, η ανάμνηση αυτής της εικόνας, αντί για χαμόγελα, φέρνει δάκρυα πικρά. Δεν είναι πια ρομαντική. 

«ιρυνοθής η το 1999». Σε αυτό το ερώτημα βασανίζεται εδώ και μήνες να απαντήσει το ζεύγος Πατούλη, αν και η σύζυγος του περιφερειάρχη φαίνεται να βασανίζεται κι από ένα ακόμα: «Πού είσαι, Γιώργο, και γιατί δεν μου μιλάς». Προφανώς και ο περιφερειάρχης έχει τους δικούς του λόγους να θέλει να πάρει τις αποστάσεις του από τον μέχρι πρότινος ανθόσπαρτο (;) συζυγικό βίο, αλλά όσο εκείνος βρίσκεται σε φάση σιωπηρής αποστασιοποίησης, η συναισθηματική φόρτιση της συζύγου του Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη για τη δραματική τροπή του γάμου τους οδήγησε στη δημόσια έκθεση των προσωπικών τους διαφορών, ενώ, σύμφωνα με διαρροές, στο παρασκήνιο εκτυλίσσεται ένας πόλεμος νεύρων με σοβαρές απειλές που τείνουν να μετατρέψουν μία κοινή υπόθεση χωρισμού σε πολιτικοοικονομικό θρίλερ.
«Ω,
όχι… βιώνω ένα οικογενειακό δράμα… βρίσκομαι σε βαρύτατο πένθος… εδώ και 2,5 μήνες δεν έχω επαφή με τον σύζυγό μου… περνάμε μία κρίση, ως γυναίκα παλεύω για την οικογένειά μου… είναι ο άντρας της ζωής μου… δεν ξέρω πού μένει… δεν επικοινωνεί μαζί μου, μόνο με το παιδί». Συνοπτικά, με αυτές τις δηλώσεις πριν από μία εβδομάδα η Μαρίνα Πατούλη καταβεβλημένη, απελπισμένη και με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας, ελάχιστα θύμιζε τη σκερτσόζα, δυναμική και απαστράπτουσα εκδοχή της, που την έκανε γνωστή στο Πανελλήνιο ως «Barbie του δημόσιου βίου», αφού το μόνο που παραμένει σταθερή αξία εδώ και χρόνια είναι η πλατινέ πλούσια κόμη της. Τα δημόσια αποκαλυπτήρια για τη φυγή του συζύγου της από το σπίτι ήδη από τον Ιανουάριο, οι σχεδόν καθημερινές δηλώσεις της στα κανάλια για την οξύτατη κρίση στη σχέση τους και τον πόνο που της προκαλεί η συμπεριφορά της παρατεταμένης σιωπής του έφτασαν σε κρεσέντο με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Hello!».

Στις δηλώσεις της η Μαρίνα Πατούλη ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που την έκανε να δημοσιοποιήσει τη «βαθιά κρίση» στον γάμο της ήταν επειδή εκείνος έφυγε από το σπίτι, δεν ξέρει πού μένει, δεν έχει καμία επικοινωνία μαζί του, ούτε και κατάλαβε πώς προέκυψε αυτό, οπότε κι έφτασε στο σημείο να του απευθύνει δημόσια έκκληση. Με το μπαράζ δηλώσεων του προσωπικού της δράματος τελικά κατάφερε να πυροδοτήσει την αντίδραση του συζύγου της, που ειδικά αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και της επίταξης των ιδιωτικών γιατρών έχει από τη θέση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) έναν επιπλέον λόγο να επιδιώκει την ηρεμία και τη διακριτικότητα.

Η αντίδραση του Γιώργου Πατούλη δεν ήρθε, όμως, μέσω ενός τηλεφωνήματος καλής θέλησης προς τη σύζυγό του, όπως εκείνη θα επιθυμούσε, αλλά μέσω της νομικής οδού, με ένα εξώδικο με το οποίο την καλούσε να πάψει πια να μιλάει δημοσίως για τη σχέση και τον γάμο τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η ηρεμία και το καλό του παιδιού τους. Με μια κοφτή επιστολή-εξώδικο, ο περιφερειάρχης, που μεγάλωσε στα Μανιάτικα του Πειραιά μαζί με τον αδερφό του και την αλήστου μνήμης μητέρα τους, ξέκοψε προς στιγμήν κάθε ενδεχόμενο δημόσιας αντιπαράθεσης ή έστω διαλόγου, τακτική που φέρεται ότι θα διατηρήσει στο ακέραιο και στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, προχθές Παρασκευή, ο ίδιος φρόντισε να αποστείλει επιστολή και στα ΜΜΕ, ζητώντας τους να σεβαστούν τις δύσκολες οικογενειακές στιγμές που βιώνει όχι για τη διαφύλαξη της προσωπικής του εικόνας, αλλά για την ψυχική ηρεμία και τη γαλήνη του έφηβου γιου του. Μόνο που, σύμφωνα με πληροφορίες και επί τούτου διαρροές, τα όσα εκτυλίσσονται στο παρασκήνιο μεταξύ των δύο συζύγων ξεφεύγουν από το πλαίσιο μιας προσωπικής υπόθεσης μεταξύ δύο ιδιωτών, αφού εδώ και τρεις μήνες η κυρία Μαρίνα Πατούλη μαζί με τον δικηγόρο της φέρονται να σβήνουν και να ξαναγράφουν αγωγές με αποκαλύψεις-«φίδια» εναντίον του Γιώργου Πατούλη. Η απειλή των αγωγών και των όσων εκείνη θα ισχυριστεί για τον περιφερειάρχη, έστω και χωρίς αποδείξεις, πλήττοντας σοβαρά τη δημόσια εικόνα και τη θέση του είναι ένα ισχυρό όπλο πίεσης που προς στιγμήν κρατά σαν άσο στο μανίκι της, εφόσον τα πράγματα δεν εξελιχθούν κατά τον τρόπο που η ίδια επιθυμεί.

Οι απειλητικές αποκαλύψεις, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τις διαρροές, αφορούν τόσο προσωπικής φύσεως αταξίες με την ύπαρξη τρίτων προσώπων που μπήκαν ανάμεσά τους όσο, ακόμα χειρότερα, με θέματα οικονομικής φύσεως, αφήνοντας σοβαρούς υπαινιγμούς για ατασθαλίες που ακόμα κι αν δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, αρκούν για να αμαυρώσουν την εικόνα του, το κόμμα του, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση. Μία δύσκολη υπόθεση με πολλές και διαφορετικές προεκτάσεις που ενδέχεται να μεταλλαχθεί σε πολιτικοοικονομικό θρίλερ, το οποίο δημιουργεί εκνευρισμό από την οικία Πατούλη μέχρι και το Μαξίμου που έμπλεξε άθελά του.Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Πατούλη, η απόφασή του να χωρίσει δεν προέκυψε ξαφνικά φέτος τον Ιανουάριο που έφυγε από τη συζυγική τους εστία.

Το θέμα του χωρισμού τους ήταν κυρίαρχο στις μεταξύ τους συζητήσεις εδώ και πολλούςμήνες. Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με όσα λέγονται στο περιβάλλον του, φέρεται να ζητούσε να μάθει τις τυχόν απαιτήσεις της για τη λύση του γάμου τους, προκειμένου το διαζύγιό τους να βγει συναινετικό, θέλοντας προφανώς να προλάβει τυχόν διενέξεις και ψυχοφθόρες δικαστικές αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά της, εκείνη φέρεται να προέταξε μια σειρά απαιτήσεων σχετικά με θέματα περιουσιακής φύσεως, τις οποίες ο σύζυγός της αποδέχτηκε, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, και των δύο κατοικιών του ζεύγους, μία στα βόρεια και μία στα νότια προάστια.

Παρ’ όλα αυτά, η μεταξύ τους συμφωνία δεν κράτησε, αφού όταν τελικά ο Γιώργος Πατούλης έκλεισε πίσω του την πόρτα κόβοντας κάθε επαφή μαζί της αλλά όχι με το παιδί τους, η σύζυγός του πέρασε στην αντεπίθεση δημοσιοποιώντας τον χωρισμό τους. «Εγώ δεν θα δώσω τροφή σε αυτή την ιστορία», φέρεται να της είχε πει πριν φύγει.
Το ύφους και το τώρα που αναγνώριναν τα 2 φενευγάια.
Το εξώδικο με το οποίο την καλεί να σταματήσει τις δημόσιες τοποθετήσεις για τα προσωπικά τους φαίνεται να εγκαινιάζει νέα φάση στη μεταξύ τους κόντρα. Η αντίδρασή της μέσω νέων δηλώσεων το κάνει σαφές: «Πράγματι, με θλίψη μου διαπίστωσα ότι απάντησε με ένα εξώδικο. Ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα θέλω να πω ότι τα παιδιά δεν τα προστατεύεις με εξώδικα, ούτε με την απουσία σου 2,5 μήνες από το σπίτι σου, ούτε με την απουσία σου γενικότερα σε μια ολόκληρη ζωή.

Αν θέλει να προστατεύσει το παιδί του, θα πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί του και στη γυναίκα του και στην οικογένειά του ή τουλάχιστον να συνομιλήσει… Δεν θέλω να προκαλώ με το να λέω ότι περνάω ένα δράμα, δεν περνάω εγώ, περνάει η Ελληνίδα είτε είναι επώνυμη, είτε είναι ανώνυμη, είτε είναι κοντή, ψηλή, άσχημη, φτωχή, πλούσια. Η Ελληνίδα, η οποία αφιερώνει τα πάντα, κάνει πίσω στην καριέρα της για να προχωρήσει ο άντρας της. Και όταν φτάνει να είναι 50 χρονών, της λέει… γεια σας.

Και δεν καταδέχεται, απαξιώνοντάς την, να συνομιλήσουν. Δεν είναι ότι δεν σέβεται τη γυναίκα, δεν σέβεται τη μητέρα. Στο εξώδικο μου απαγορεύει να βγω σε δημόσιες δηλώσεις γιατί θα μου κάνει αγωγή. Στερεί τη φωνή σε μια γυναίκα, εκβιάζοντάς τη να μη μιλήσει. Η ηθική αναλγησία αυτού του ανθρώπου είναι πληγή στην καρδιά μου. Που μόνο για την πολιτική και την εικόνα του θυσιάζει και τη γυναίκα του και την οικογένειά του». Λένε ότι ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και τα συναισθήματα στη διάρκεια του πένθους περνάνε από τρία στάδια: τον πόνο, τον θυμό και την αποδοχή. Εδώ, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του δεύτερου σταδίου.Και η ίδια όμως για πολλά χρόνια ήταν απόλυτα υποστηρικτική δίπλα του, γενικώς ήταν δύο συνοδοιπόροι με κοινούς στόχους, φιλοδοξίες και όραμα. Είναι άλλωστε μαζί πολλά χρόνια. Εκείνη ήταν μόλις 18 χρονών όταν τον παντρεύτηκε, ο άντρας της ζωής της από κάθε άποψη. Κι εκείνος που έτρεχε όταν το ζητούσε η Μαρίνα του να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία της. Κάποιοι θυμούνται ένα άλλο χαρακτηριστικό γεγονός της μεταξύ τους σχέσης από ένα καλοκαίρι με φόντο την παραλία ενός κυκλαδίτικου νησιού, όταν η Μαρίνα Πατούλη ζήτησε από τον σύζυγό της μετ’ επιτάσεως ένα παγωτό.

Ο τελευταίος χρειάστηκε να οδηγήσει περί τα επτά χιλιόμετρα για να καταφέρει να βρει ψυγείο με παγωτά και να σπεύσει γρήγορα να επιστρέψει πριν αρχίσει να λιώνει. Το παγωτό τότε έφτασε στα χέρια της ακέραιο, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με την αγάπη που κάποτε τους ένωνε και που τώρα μοιάζει να λιώνει, να κυλά και να χάνεται.
protothema.gr
Το 2020 το 2020 το 2020 το 2020 το 2020 ο κ. Νεύτευε τον κ. Πόουφ, δήλωσε ότι ο κ. Πόουφ θα ήταν «πολύ πιο άφωνος» για Στις 19 Ιουλίου, μάλιστα, η Μαρίνα Πατούλη με αφορμή την ονομαστική της εορτή έκανε ένα μικρό πάρτυ, ενώ δύο μέρες πριν, ανήμερα της Αγίας Μαρίνας, εμφανίστηκε με τον σύζυγό της στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Εκτοτε σταμάτησαν και οι δημόσιες εμφανίσεις τους, μεσολάβησαν άλλωστε κι ένα σωρό δυσάρεστα γεγονότα, όπως η απώλεια της μητέρας του περιφερειάρχη, αλλά και εκείνα τα δύο περιστατικά που, όπως λέγεται, τον απογοήτευσαν τόσο ώστε να παγώσουν εντελώς τα αισθήματά του.
Η συνέχεια στο διαφαινόμενο διαζύγιο, το οποίο προσώρας αρνείται η κυρία Πατούλη, αναμένεται «καυτή» και με πολλά επεισόδια αντάξια με την πληθωρικότητα της πρωταγωνίστριας ενός συζυγικού δράματος με χαρακτηριστικά βραζιλιάνικης σαπουνόπερας.

πηγη / protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *