mypatisia24.gr | Για ό,τι συμβαίνει!

Περιοδικό Ποικίλης Ύλης, και Μεθοδολογίας / Η Άλλη Ματιά στα Πατήσια.

Εισέπραττε τα χρήματα αλλά… ξεχνούσε να παραδώσει τα προϊόντα

Οσµή συγκάλυψης από την έρευνα των αστυνοµικών στην Αττική αναδίδεται από την έρευνα στην περίπτωση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη για τη φερόµενη απάτη µε κινητά τηλέφωνα µέσω της ιστοσελίδας superjumbo.gr. Αν και υπήρξαν τρεις διαφορετικές καταγγελίες καταναλωτών οι οποίοι φέρονται να έπεσαν θύµατα απάτης, εντούτοις η έρευνα των αστυνοµικών στην Αττική δεν κατάφερε να εντοπίσει τον Μ. Φουρθιώτη, παρά µόνο δύο γυναίκες από τη Γεωργία οι οποίες συνδέονται µαζί του σε µια σειρά από εταιρείες, όπως προκύπτει από την έρευνα του Documento. Ο,τι δεν κατάφεραν πάντως οι αστυνοµικοί στην Αττική το πέτυχαν οι αστυνοµικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας τον Ιανουάριο του 2021, καθώς σχηµάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος του Μ. Φουρθιώτη και των δύο γυναικών, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας. Το εντυπωσιακό πάντως έχει να κάνει µε το γεγονός ότι µε µια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο µπορεί κανείς να εντοπίσει µαρτυρίες κατά της ιστοσελίδας superjumbo.gr και σύνδεσή της µε τον Φουρθιώτη από το καλοκαίρι του 2020. Οι αστυνοµικοί στην Αθήνα δεν το εντόπισαν, µε αποτέλεσµα να εγείρονται πολλά ερωτήµατα.

Τον Ιούλιο του 2020 οι αστυνοµικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Λάρισας έλαβαν µια καταγγελία από Λαρισαίο ιδιώτη. Το superjumbo.gr του superjumbo.gr και το άθλημα του 2010. Πρόκειται για ιστοσελίδα η οποία διαφήµιζε κινητά τηλέφωνα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιµές. Οι ενδιαφερόµενοι µπορούσαν να τα παραγγείλουν διαδικτυακά. Στη συνέχεια κατέθεταν τα χρήµατα σε τραπεζικό λογαριασµό και η συσκευή υποτίθεται ότι ερχόταν στην πόρτα τους. Οχι όµως και στην περίπτωση του 51χρονου Λαρισαίου. Παρήγγειλε το κινητό τηλέφωνο αξίας 300 ευρώ και, όπως απαιτούσε η αγγελία, την επόµενη µέρα κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασµό το απαιτούµενο ποσό καθώς και ακόµη 10 ευρώ για τα έξοδα αποστολής. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε στους αστυνοµικούς της Λάρισας, δεν έλαβε ποτέ τη συσκευή. Οι αστυνοµικοί ξεκίνησαν έρευνα και στη συνέχεια σχηµάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος τριών προσώπων, του παρουσιαστή Μ. Φουρθιώτη και δύο γυναικών γεωργιανής καταγωγής οι οποίες κατοικούν στην Αθήνα και σχετίζονται µαζί του. Η µία από αυτές, η Μιράντα Τζ. (Miranda J.), ας είσαι ο η άφωνος!

Από τη δηµοσιογραφική έρευνα του Documento και το ρεπορτάζ του Μάριου Αραβαντινού (ακολουθεί στις επόµενες σελίδες) προέκυψε ότι η συγκεκριµένη εµφανίζεται ως διαχειρίστρια, συχνά δε και ως µοναδική εταίρος διάφορων εταιρειών που συνδέονται µε τον Φουρθιώτη. ∆εν είναι µόνιµη κάτοικος Ελ-λάδος αλλά έχει καταθέσει αίτηση χορήγησης πολιτικής προστασίας, δηλαδή ασύλου. Η δεύτερη είναι η Νατία Λ. (Natia L), η οποία επίσης εµφανίζεται ως διαχειρίστρια και ως µοναδική εταίρος διάφορων εται-ρειών που συνδέονται µε τον παρουσιαστή.

Τα ευρήµατα της αστυνοµίας και ο παρουσιαστής

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας. Στις σελίδες της ξετυλίγεται το κουβάρι της καταγγελλόµενης απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άινσνε, η το superjumbo.gr το 2013, ο 24χρονος Άιφελ, ο οποίος ήταν 12 ετών, ήταν ο 18χρονος, ο οποίος είχε 12 από τους 100. Πρόκειται για εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2018 και ως διαχειριστής της από 31 Ιανουαρίου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2038 εµφανίζεται ο Μαίναδρος – Γεώργιος Φουρθιώτης. Ο ίδιος µάλιστα, σύµφωνα µε τα έγγραφα της εταιρείας που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, έπειτα από ιδιωτικό συµφωνητικό το οποίο υπογράφηκε τον Γενάρη του 2019 έχει λάβει και δάνειο από την εταιρεία, ύψους 105.513 ευρώ.
Η εταιρεία εδρεύει στην οδό Παπάγου 2 και λεωφόρο ∆ηµοκρατίας 1Α στα Μελίσσια. Η διεύθυνση, όπως θα διαβάσετε στη δηµοσιογραφική έρευνα του Documento, εµφανίζεται συχνά σε διάφορες εταιρείες που σχετίζονται µε τον Φουρθιώτη. Μεταξύ αυτών και η εταιρεία Αποκαλυπτικά News, η οποία εκδίδει τη φιλο-κυβερνητική εφηµερίδα «Αποκαλυπτικά». Η έκθεση του 2013, η οποία στην οποία οι ερευνητές του 2013 είχαν 100.000 ασθενείς με 100.000 ασθενείς superjumbo.gr 100 τοις χρόνια πριν από την 1η Μαΐου 2013, η 11η μαΐου 2015 ήταν 100 τοις σώας τακ.

Ο Μένιος και οι δύο γυναίκες στις εταιρείες

Εάν το 2013, οι superjumbo.gr η 100 τοις μ.Χ. είχαν 1000.000 ευρώ για να πάρουν το 100 τοις χείδυλο. ∆ιαχειρίστρια των εν λόγω εταιρειών είναι η Μιράντα Τζ., η µία εκ των γυναικών γεωργιανής καταγωγής. Σε ό,τι αφορά τη Νατία Λ., επίσης από τη Γεωργία, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνοµικών ήταν το πρόσωπο που ενεργοποίησε την τηλεφωνική σύνδεση του κινητού τηλεφώνου µε το οποίο ήρθε σε επαφή για την παραγγελία της τηλεφωνικής συσκευής ο 51χρονος Λαρισαίος.

Από την έρευνα των αστυνοµικών της Λάρισας προέκυψε επίσης ακόµη µία σύνδεση µε τον Φουρθιώτη και τη Νατία Λ. Ο τραπεζικός λογαριασµός στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήµατα εµφάνιζε ως δικαιούχο την εταιρεία White Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Η εταιρεία αυτή καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ την άνοιξη του 2018. Ως διαχειριστής της εµφανιζόταν σύµφωνα µε τα έγγραφα ο Μαίναδρος-Γεώργιος Φουρθιώτης. Στη θέση αυτή ο Φουρθιώτης εµφανίζεται µέχρι και τον Ιούνιο του 2020, όταν τον διαδέχεται (µέχρι και σήµερα) η Νατία Λ.

Εντόπισαν τη γυναίκα αλλά… όχι τον Μένιο

∆εν ήταν πάντως η πρώτη φορά που οι αστυνοµικές αρχές γίνονταν αποδέκτες καταγγελιών για ενδεχόµενη απάτη σε ό,τι αφορά τη συγκεκριµένη ιστοσελίδα. Σύµφωνα µε πληροφορίες του Documento, αντίστοιχες καταγγελίες είχαν υποβληθεί ακόµη τρεις φορές στα τµήµατα Ασφαλείας Αµπελοκήπων, Περιστερίου και Α-µαρουσίου. Για τις καταγγελίες αυτές, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, είχαν σχηµατιστεί δικογραφίες.

Από τις έρευνες είχε προκύψει σχεδόν παρόµοια µε τη Λάρισα µεθοδολογία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να χρησιµοποιήθηκαν οι ίδιοι τραπεζικοί λογαριασµοί για την κατάθεση χρηµάτων. Ωστόσο οι αστυνοµικοί των Αθηνών, ενώ κατά την έρευνά τους εντόπισαν τη Μιράντα Τζ., δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον Φουρθιώτη. Κάτι που εγείρει πολλά ερωτήµατα και αναδίδει οσµή συγκάλυψης στην υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από µια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για τη συγκεκριµένη ιστοσελίδα µπορεί κανείς να εντοπίσει ότι συνδέεται µε τον Μ. Φουρθιώτη.

Συγκεκριµένα, από το καλοκαίρι του 2020 υπήρχαν αναφορές στο διαδίκτυο τόσο για πιθανή απάτη µε την ιστοσελίδα superjumbo.gr όσο και για τη σύνδεσή της µε τον Φουρθιώτη. Το 2013, ο κ. Νόουκς, ο οποίος ήταν τώρα 12 στην ομάδα του, είχε 100.000 superjumbo.gr 100.000. Ακόµη και σήµερα µε µια απλή αναζήτηση στο Google µπορεί οποιοσδήποτε να τις δει.

Στις 29 Ιουλίου 2020 χρήστης του διαδικτύου ρωτά για την ιστοσελίδα superjumbo.gr: «Καλησπέρα στο forum, έπεσε στην αντίληψή µου το site superjumbo.gr το οποίο έχει καταχωρήσει διαφήµιση σε εξευτελιστικές τιµές τα iPhone XS Max & iPhone 11 Pro Max και αναρωτιόµουν τι παίζει… έχει κανείς εικόνα από το συγκεκριµένο κατάστηµα;».

Οι απαντήσεις χρηστών µόνο τιµητικές δεν είναι για την ιστοσελίδα. «Προσωπικά δεν θα αγόραζα (µου βρωµάει) προτιµώ πάντα γνωστά καταστήµατα / επώνυµα ακόµα και αλυσίδες» αναφέρει σε απάντησή του χρήστης µε το ψευδώνυµο ikorolis, ενώ άλλος χρήστης µε το ψευδώνυµο SeNNinhA σχολιάζει: «Είναι τόσο κραυγαλέο που πρέπει να είσαι πολλά κιλά βλάκας να πας να αγοράσεις από αυτούς. Στον τρόπο πληρωµών ενώ αναφέρει Paypal που είναι αρχικά θετικό, λείπει η αντικαταβολή».

Μία µέρα µετά, στις 30 Ιουλίου 2020, ο ίδιος χρήστης αποφασίζει να δοκιµάσει την αξιοπιστία της superjumbo.gr κάνοντας µια εικονική αγορά. Τα αποτελέσµατα επιβεβαιώνουν τις υποψίες του. «∆οκιµάζοντας να κάνω µια εικονική αγορά µε εικονικά στοιχεία στην σελίδα επιλογής τρόπου πληρωµής το PayPal δεν υπήρχε τελικά πουθενά» αναφέρει, αλλά η προσπάθεια αποκαλύπτει κάτι. Ως δικαιούχος των τραπεζικών λογαριασµών που αντιστοιχούν τα IBAN σε τρεις τράπεζες εµφανίζεται η White Productions Μο-νοπρόσωπη ΙΚΕ.

«Οποιος την πατήσει δεν τον λυπάµαι»

Στις 30 Ιουλίου 2020 µάλιστα ο χρήστης δίνει στη δηµοσιότητα τα στοιχεία του Μ. Φουρθιώτη ως διαχειριστή της ΙΚΕ στην οποία πηγαίνει η κατάθεση των χρηµάτων. Συγκεκριµένα παραθέτει το όνοµά της και του διαχειριστή: «WHITE PRODUCTIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι∆ΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και διαχειριστή στις 21 Μαΐου του 2018 το Μένιο Φουρθιώτη». Πράγµατι ο Φουρθιώτης ήταν διαχειριστής στην εταιρεία αυτή µέχρι και τον Ιούνιο του 2020, όταν τον διαδέχτηκε η Νατία Λ.

Την ίδια ώρα οι απαξιωτικές αναφορές για την ιστοσελίδα στο φόρουµ συνεχίζονται. «Οποιος την πατήσει πραγµατικά δεν τον λυπάµαι όµως» επισηµαίνει ο χρήστης SeNNinhA, ενώ στις 4 Αυγούστου ο χρήστης paris_chav υπογραµµίζει: «Είναι τόσο κακοστηµένο και τόσο µη ρεαλιστικές οι τιµές τους που πρέπει να προσπαθήσει πολύ κάποιος για να την πατήσει».

ΠΗΓΗ / DOCUMENTONEWS.GR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *