mypatisia24.gr | Για ό,τι συμβαίνει!

Περιοδικό Ποικίλης Ύλης, και Μεθοδολογίας / Η Άλλη Ματιά στα Πατήσια.

Εξάγουμε το ”Barbarossa” στην Τουρκία – Από την Πάρο στο Μπόντρουμ

Το ουζερί που κάποτε σέρβιρε χταπόδι, ελιές και γούνα, μετατράπηκε σε top class εστιατόριο με τζίρο 60.000 ευρώ την ημέρα και πλέον περνά και στην άλλη μεριά του Αιγαίου – Οι διάσημοι πελάτες, μεταξύ των οποίων η Μόνικα Μπελούτσι, Ρώσοι μεγιστάνες και Αραβες κροίσοι και το deal με τον Τούρκο μεγιστάνα των ξενοδοχείων – O ρόλος του Ατζούν Ιλιτζαλί στη συμφωνία

Mπορεί η οικονομία της Τουρκίας να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα αναταραχή μετά την ξαφνική απομάκρυνση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια κίνηση που σηματοδοτεί ένα ακόμη κεφάλαιο και μια ακόμη σελίδα στην ιστορία της απρόβλεπτης οικονομικής πολιτικής του Τούρκου ηγέτη, δημιουργώντας φόβο και ανασφάλεια στους ξένους επενδυτές, ωστόσο κάποιοι μέσα από τη νέα αυτή χρηματοπιστωτική κρίση βλέπουν ευκαιρίες.
δολαρίων ξενοδοχείο του στο Μπόντρουμ. Πρόκειται για το άλλοτε μικροσκοπικό ουζερί της οικογένειας Χαμηλοθώρη που στο πέρασμα των χρόνων έγινε top class εστιατόριο για διάσημους και πλούσιους, όπως θα διαβάσετε παρακάτω

F1_IMG-20210330-WA0010

 

Στην Πάρο και στο γραφικό λιμανάκι της Νάουσας, ο Γιώργος Χαμηλοθώρης, έχοντας μόλις επιστρέψει απ’ τα καράβια, ρίχνει όλες τις οικονομίες του σε δυο μικρά μαγαζιά. Σε ένα μπαρ και σε ένα ουζερί, στο οποίο δίνει το όνομα του περίφημου Μπαρμπαρόσα, του Ελληνα που έγινε μουσουλμάνος πειρατής και με τον στόλο του Σουλεϊμάν μεταμορφώθηκε σε μακελάρη του Αιγαίου.

Το 1537 το ενετικό κάστρο του άρχοντα της Πάρου, Σωμαρίπα, έπεσε στα χέρια του αδίστακτου πειρατή, ο οποίος αφού το κατέστρεψε, δημιούργησε το ορμητήριό του στο παλιό λιμανάκι της Νάουσας και έτσι στο νησί τα δημοτικά τραγούδια θρηνούν εκατοντάδες νεκρούς και αιχμαλώτους που έγιναν σκλάβοι του Μπαρμπαρόσα.

Ο έμπειρος ναυτικός Γιώργος Χαμηλοθώρης για να μη χαθούν αυτές οι μνήμες, δίνει το όνομα του πειρατή στο μαγαζί του. Το φτωχό πλην τίμιο μενού περιλαμβάνει τα βασικά. Χταπόδι με ελιές και γούνα – το λιόκαφτο ψάρι που στεγνώνει και σιγοψήνεται για αρκετές ώρες κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο και μετά ψήνεται στα κάρβουνα, ένας αξέχαστος μεζές για όσους τον γεύονται.

Λαθρομετάσμευνας στο «Μπαρμπαρόσα» η αυθάδειά της, η αυθάδεια της αυθάδειας και η αυθάδειά της. Καθώς η φήμη του εξαπλώνεται, το ουζερί μεταμορφώνεται σε ταβέρνα, τα τραπεζοκαθίσματα αυξάνονται και ο Γιώργος Χαμηλοθώρης καμαρώνει για το μαγαζί και την πελατεία του.

Ο γιος του, Ευγένιος, μετά το σχολείο οραματίζεται τη ζωή του στην Αθήνα και όχι στο ουζερί του πατέρα του, θέλοντας να απαγκιστρωθεί από τα οικογενειακά δεσμά και να αναζητήσει τη δική του τύχη στην πρωτεύουσα.

Μετακομίζει στο πατρικό της μητέρας του στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, σπουδάζει Μάρκετινγκ και Διαφήμιση σε ιδιωτική σχολή και πάει για ένα φεγγάρι στο Μάντσεστερ για το κάτι παραπάνω. Στη συνέχεια πιάνει δουλειά στον όμιλο Altec του Θανάση Αθανασούλη ως πωλητής. Κοστούμι, γραβάτα και ωράριο 8.00-17.00. Δύσκολες συνθήκες για τον νεαρό Ευγένιο που έχει μάθει να ζει μέσα στη θάλασσα και το αλάτι της. Πώς μπορείς να τιθασεύσεις έναν νησιώτη που ονειρεύεται να γίνει κάποια στιγμή αφεντικό του εαυτού του;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *